Gå direkt till innehåll
Dubbelt upp – Stockholm Vatten och Göteborg Kretslopp & Vatten har valt Dahl med Furnes Jernstøperi som leverantör av gatugjutgods.

Nyhet -

Dubbelt upp – Stockholm Vatten och Göteborg Kretslopp & Vatten har valt Dahl med Furnes Jernstøperi som leverantör av gatugjutgods.

Stockholm och Göteborg har båda tuffa gatumiljöer, vilket ställer höga krav på det gatugjutgods som används – för en hållbart stadsmiljö, i dag och på lång sikt. För att möta de hårt ställda kraven valdes produktsortimentet Premium segjärnsbetäckningar i båda städerna. Dessa ska levereras till nedstigningsbrunnar, tillsyningsbrunnar, brandposter och ventilbetäckningar.

Det är framför allt Furnes tekniska egenskaper med sin kvalitet och unika Premiumpackning som avgjorde upphandlingarna. Premiumsortimentet är ett modernt gatugjutgods som klarar de krav som ställs med fokus på lång livslängd och miljö. Tack vare den unika slitsade packningen minskas vattenvolymerna och miljöpåverkande ämnen som belastar reningsverket.

Utöver specifika produktegenskaper riktas i dag allt större fokus på produkters miljöpåverkan och tillgänglig miljödokumentation, som till exempel EPD (miljövarudeklaration).

– "Vi ser att miljödokumentation kommer att väga tungt vid framtida upphandlingar och avtal. Därför arbetar vi intensivt med att driva arbetet framåt för att sätta miljö och hållbarhet i centrum." säger Anders Schirell, Marknadschef på Dahl Mark & Va.

    Ämnen

    Kategorier

    Kontakter

    Anders Schirell

    Anders Schirell

    Marknadschef Dahl Mark & Va 0703471850