Gå direkt till innehåll
KlimatCenter i Göteborg är invigt

Nyhet -

KlimatCenter i Göteborg är invigt

KlimatCenter är ett koncept där energieffektiva produkter för värme, kyla och ventilation presenteras i driftsatt miljö. Syftet är att sprida kunskap om de möjligheter som finns, när installerade produkter samarbetar i system för att minimera energiförbrukningen och maximera effekten. Konceptet är ett samarbete mellan Dahl och Bevego, som tillsammans med utvalda leverantörer har byggt upp och driftsatt energisystem i en inspirerande miljö – KlimatCenter.

Målgruppen är framför allt installatörer och deras kunder. På Klimatcenter kan de få hjälp med energianalys, åtgärdsförslag, besparingskalkyler samt inspireras av lösningar hämtade från jordens fyra element.
Den 19 april invigdes KlimatCenter i Göteborg, Högsbo. Invigningstalare var Miljöpartiets före detta språkrör Maria Wetterstrand, Jan-Erik Nowacki, Svenska Värmepumpföreningen, Britta Permats, Svensk Ventilation och Jan-Olof  Dalenbäck, Svensk Solenergi. Talarna bildade en mycket intressant debattpanel, ledd av moderator Lars-Gunnar Tannerfors. Många intressanta reflektioner och ämnen lyftes upp, vilket bekräftar att KlimatCenter är en satsning som ligger rätt i tiden.

I stället för traditionell bandklippning vattnades ett olivträd symboliskt vid invigningsceremonin av Tommy Forsström, kategorichef för området Klimat på Dahl Sverige AB samt Tomas Bengtsson, affärsområdeschef på Bevego Byggplåt & Ventilation AB. Anledningen till att man valde ett olivträd är att olivkärnan anses vara en framtida energikälla. Invigningen blev verkligen lyckad med mycket god respons från både talare och besökare!

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Lisa Brattmyhr

Lisa Brattmyhr

Presskontakt Chef marknadskommunikation 08-58359673
Göran Dahlin

Göran Dahlin

Presskontakt Vd SGDS Gruppen AB

Relaterat material

Relaterade nyheter