Gå direkt till innehåll
Miljardrenoveringen av miljonprogrammet

Nyhet -

Miljardrenoveringen av miljonprogrammet

Merparten av husen i miljonprogramområdena som byggdes under 60- och 70-talen har nått sin tekniska livslängd. Fuktskador i badrum, Castolin-lödningar på vattenrör och avloppsrör i gjutjärn är bara några av problemen som innebär att många lägenheter nu står inför akuta byten av stammar och badrum.
– VVS-bitarna kan stå för hela 40 procent av kostnaden när det gäller stambyten och badrumsrenovering – nästan dubbelt så mycket som på byggsidan. Det säger något om VVS-branschens möjligheter framöver, sade Göran Kåwert på Rotpartner när han talade på ett seminarium som arrangerades på Dahls och Bevegos Klimatcenter i Göteborg den 25 april.

Under seminariet lyftes en rad frågor kopplade till miljonprogrammet, bland annat Boverkets nya byggregler BBR 19 som ersätter BÄR, tuffare regler för brandskydd som även påverkar utformningen av ventilationssystem liksom tuffare energibesparingskrav.

– Att samla branschföreträdare och kunder kring seminarier på det här viset är både uppskattat och unikt för branschen, säger Göran Pettersson, försäljningschef på Danfoss som var en av utställarna på minimässan som arrangerades i samband med seminariet.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Lisa Brattmyhr

Lisa Brattmyhr

Presskontakt Chef marknadskommunikation 08-58359673