Gå direkt till innehåll
Produktdokumentation för Votec förstärks med EPD-dokumentation.

Nyhet -

Produktdokumentation för Votec förstärks med EPD-dokumentation.

Via Dahls division mark & va säljs och marknadsförs Votecs sortiment inom vatten, avlopp, dagvatten, kabelskydd, geoteknik, vägprodukter och gatugods.

För att möta våra kunders behov utifrån rådande och kommande lagkrav arbetar vi med att ständigt utveckla våra produkter, en viktig del i det är miljödokumentation. Sedan tidigare arbetar vi med miljövarubedömningar, bland annat Byggvarubedömning och kompletterar nu med EPD-dokumentation på flera produktområden. Redan idag omfattas vissa av VOTECs produkter av lagkrav på klimatdata medans andra kommer omfattas från och med 2027.

Exempel på produkter som nu har EPD är VOTEC geotextil, VOTEC brunnsbetäckningar och VOTEC radontätningar.

– Att stärka miljödokumentationen med EPD-dokumentation är ett naturligt steg i vår utvecklingen för hållbart byggande. Genom att erbjuda EPD-dokumentation gör vi det ännu enklare för våra kunder att göra klimatsmarta och miljömedvetna produktval, säger Anders Schirell, Marknadschef för divisonen mark & va på Dahl.

    Produktgrupper som har EPD-dokumentation finns även registrerade i Prodikts databas där det utöver relevant produktdata även finns klimatavtryck och övrig miljödokumentation på artikelnivå.

    Ämnen

    Kategorier

    Kontakter

    Lisa Brattmyhr

    Lisa Brattmyhr

    Presskontakt Chef marknadskommunikation 08-58359673