Gå direkt till innehåll
Dahl förstärker ledningen av VVS-divisionen
Dahl förstärker ledningen av VVS-divisionen

Pressmeddelande -

Dahl förstärker ledningen av VVS-divisionen

De senaste åren har VVS-divisionen vuxit kraftigt inom Dahl Sverige AB, Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Därför väljer man nu att ytterligare stärka ledningen för divisionen.

Daniel Bik, nuvarande marknads- och inköpsdirektör, blir divisionschef VVS samtidigt som en ny funktion inrättas: vice divisionschef VVS. På den nya posten tillträder Magnus Hårde, tidigare divisionschef VVS.

Som vice divisionschef kommer Magnus Hårde att ansvara för KAM-avdelningen som fortsatt drivs av Ida Johnsson. Han kommer även att ansvara för operativ utveckling inom säljorganisationen, bland annat gällande prissättning.

Magnus Hårde har varit initiativtagare till förändringen och drivande i utformningen av den nya divisionsledningen. Daniel Bik har ett starkt utvecklingsfokus och gedigen kompetens vilket borgar för en fortsatt god utveckling såväl för division VVS som för hela företaget.

Den nya organisationen träder i kraft 1 februari 2019. 

Ämnen

Kategorier


Dahl är navet i produkt- och informationsflödet mellan 2 000 leverantörer och 36 000 hantverkare. Vi erbjuder ca 120 000 produkter och är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 200 anställda och omsätter ca 8 miljarder kronor.

Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen har ca 3 000 anställda och omsätter drygt 13 miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.

Kontakter

Lisa Brattmyhr

Lisa Brattmyhr

Presskontakt Chef marknadskommunikation 08-58359673