Gå direkt till innehåll
Rörmokarkalendern till förmån för Barncancerfonden från Dahl Sverige AB
Rörmokarkalendern till förmån för Barncancerfonden från Dahl Sverige AB

Pressmeddelande -

Dahl hyllar Sveriges rörmokare

Rörmokare är den yrkeskår som bokstavligen håller Sverige flytande. Som en hyllning till deras arbete kommer nu Rörmokarkalendern, där rörmokare från hela Sverige bidrar med sina bilder och berättelser. Kalendern säljs till förmån för Barncancerfonden och är producerad av Dahl Sverige AB.

Utan rörmokarens dagliga slit skulle det vatten som rinner genom våra avlopp, radiatorer och kökskranar aldrig nå fram. Med rörmokarkalendern vill Dahl Sverige AB hylla Sveriges alla rörmokare, en titel som härstammar från ett slanguttryck, att moka betyder hårt arbete.

– Under våra 100 år som företag har vi utvecklats i symbios med branschen, där både leverantörer och kunder spelar stor roll. Kalendern är vårt 100-årsinitiativ för att hylla yrkeskåren, säger Göran Dahlin, COO på Dahl Sverige AB och fortsätter: Vi valde att samarbeta med Barncancerfonden för att de utför ett viktigt arbete. Julen är barnens högtid och vi vet att de pengar kalendern genererar verkligen kommer till nytta för våra yngsta.

– Deltagarna i kalendern är utvalda genom en aktivitet i anslutning till Dahls 100-årsfirande, säger Lisa Brattmyhr, chef för marknadskommunikationen på Dahl och fortsätter: De tävlande tog foton av sig själva och publicerade dem på Instagram under #dahlkalender. Därefter följde en intern process för att välja ut 25 kandidater, varpå en omrösning på Facebook ägde rum. De tolv vinnarna möter vi i Rörmokarkalendern.

Samtliga modeller är yrkesutövande rörmokare, verksamma någonstans i Sverige. Vi möter bland annat Bader Aleman från Kiruna som hjälper till att skriva historia när hela staden ska flyttas. Men också Victoria Falk från Eskilstuna som insett att yrket har mer att erbjuda än att ligga under diskbänkar hela dagarna.

Kalendern finns att köpa för 100 kronor i någon av Dahls butiker runt om i Sverige från och med 1 december.

Ämnen

Taggar


Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 000 anställda och omsätter drygt 6 miljarder kronor. Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen omsätter drygt tolv miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.

Presskontakt

Lisa Brattmyhr

Lisa Brattmyhr

Presskontakt Chef marknadskommunikation 08-58359673
Göran Dahlin

Göran Dahlin

Presskontakt Vd SGDS Gruppen AB