Gå direkt till innehåll
Systemet IoThings Collect, en digital plattform för övervakning och insamling av mätvärden från Dahl.
Systemet IoThings Collect, en digital plattform för övervakning och insamling av mätvärden från Dahl.

Pressmeddelande -

Dahl mark och va lanserar systemet IoThings Collect - en digital plattform för att mäta total vattenförbrukning.

Vatten är en livsnödvändig resurs som blir alltmer begränsad i takt med klimatutmaningarna. Att hushålla med vatten är därför något som alla måste bidra till.

Nu lanserar SGDS Gruppen med Dahl mark och va i spetsen, ett banbrytande system för att hushålla med vatten - IoThings Collect.

Systemet IoThings Collect är en digital plattform för övervakning och insamling av mätvärden. I systemet samlas data om den totala förbrukningen av vatten, från olika källor, och blir därmed en helhetslösning för att övervaka den totala vattenförbrukningen i samhällets infrastruktur samt byggnader som lägenheter, fastigheter och industrier.

Systemet är baserat på en öppen källkod vilken kan kopplas ihop med mätare och sensorer från olika fabrikat. Designen ger en enkel integration där även nya behov, och innovationer, i marknaden enkelt kan integreras. Givetvis är alla kända säkerhetskrav uppfyllda.

Helt kort, med systemet IoThings Collect behövs inga andra system. All vattenförbrukning samlas i ett och samma system.

IoThings Collect är utvecklat av SGDS Gruppen och Dahl i samverkan med Saint-Gobain IoT solutions. Tillsammans har man identifierat behoven i samhället och definierat en optimal lösning som ger ett helhetsperspektiv.

SGDS Gruppen med Dahl mark och va introducerar IoThings Collect på mässan Vatten 2023 i Göteborg den 24 - 26 oktober. Under mässan kommer Dahl mark och va att demonstrera systemet med stöd av bolagets egna flödesspecialister.

Ämnen

Kategorier


Dahl är navet i produkt- och informationsflödet mellan 2 000 leverantörer och 38 000 hantverkare. Vi erbjuder ca 120 000 produkter och är Sveriges ledande varumärke i vs-branschen. Runt om i Sverige har vi ett åttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

Dahl ingår i SGDS Gruppen AB, och är indelat i två divisioner: Dahl vs där affärsområdena kyla, industri och fastighet ingår samt Dahl va specialiserade för entreprenadmarknaden. Totalt har Dahl ca 900 medarbetare och omsätter ca 10 miljarder.

I SGDS Gruppen AB ingår också Optimera Svenska AB, bygghandel för proffs med bygghandel på ett sjuttiotal ställen. SGDS Gruppen AB har ca 3 000 medarbetare, omsätter ca 18 miljarder och ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.

Kontakter

Peter Johansson

Peter Johansson

Divisionschef Dahl va Sverige 076-742 642
Lisa Brattmyhr

Lisa Brattmyhr

Presskontakt Chef marknadskommunikation 08-58359673

Relaterat innehåll