Följ Dahl Sverige AB

Dahl Mark & VA tecknar nationellt ramavtal för VA-material med SKL Kommentus Inköpscentral

Pressmeddelande   •   Apr 24, 2017 06:00 CEST

Dahl Mark & VA tecknar nationellt ramavtal med SKL Kommentus

Dahl Sverige AB, Sveriges ledande handelsbolag inom VVS och VA, tecknar nationellt ramavtal med SKL Kommentus Inköpscentral. Avtalet förenklar försörjningen av varor och tjänster för kommuner och landsting som nu får en omfattande produktportfölj med tydliga ramavtal.

Avtalet omfattar Sveriges kommuners behov av VA-material för reparationer, underhåll och nyanläggning i löpande avrop. VA-utveckling står inför en omfattande renovering och utveckling i de flesta kommuner och avtalet innebär att man får en stabil, nationell leverantör för produktförsörjningen.

– Det är en ära att få teckna avtal med SKL Kommentus, säger Jan-Olof Barrfeldt, chef för divisionen Mark och VA.

– Inom Dahl Mark & VA har vi genom tidigare SKI-avtal ett väl fungerande samarbete med kommuner på flera orter. Det nya avtalet är nationellt och medför att alla myndigheter anslutna till SKI på ett enkelt sätt får tillgång till en leverantör, hög leveranskvalitet, brett produktutbud och inte minst lokal och personlig närvaro genom personal med branschkunskap, avslutar Jan-Olof.

SKI ställer höga krav på sin avtalspart bland annat gällande tillförlitlighet, tillgänglighet och kompetens inom berörda områden.

- Givetvis har vi stora krav på våra avtalspartners, vi är Sveriges största organisation inom området och har höga ambitioner på produktförsörjningen men även kvalitet och miljö. Dahl lever upp till våra förväntningar och kommer att vara en stabil partner till anslutna myndigheter, säger Fredrik Lovén på SKI.

Avtalet är tecknat och gäller från om med 2017-04-18 och alla involverade löpande kommer att informeras.

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 000 anställda och omsätter drygt 6 miljarder kronor. Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen omsätter drygt tolv miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.