Gå direkt till innehåll
Dahl och Bevego inviger en gemensam satsning i Klimatcenter

Pressmeddelande -

Dahl och Bevego inviger en gemensam satsning i Klimatcenter

Klimatcenter är ett koncept där energieffektiva produkter för värme, kyla och ventilation presenteras i driftsatt miljö

Fyrtio procent av jordens energianvändning går inte till att försörja den växande befolkningen – den går till att värma och kyla fastigheter!

Med den uppgiften som motivation har Sveriges ledande aktörer inom sina respektive specialistområden VVS och ventilation, Dahl Sverige AB och Bevego Byggplåt & Ventilation AB, initierat KlimatCenter. Tillsammans med utvalda leverantörer har smarta, driftsatta energisystem byggts upp i en inspirerande miljö. Nu invigs deras första KlimatCenter i Göteborg med bland andra Maria Wetterstrand som invigningstalare.

– KlimatCenter är ett koncept där konsumenter tillsammans med installatörer får möjlighet att ta del av driftsatta produkter som samarbetar i system, säger Tomas Johansson, vd för Dahl Sverige AB.

– Syftet är att sprida kunskap om möjligheter, när installerade produkter samarbetar i system för att minimera energiförbrukningen och maximera effekten, fortsätter Peter Hamberg, vd för Bevego Byggplåt & ventilation AB.

Värme, kyla och ventilation är områden som kräver specialistkunskap och helhetssyn. För att skapa energieffektiva och ekonomiska lösningar krävs bred kompetens och ett flexibelt arbetssätt. Produkter och tjänster måste anpassas efter olika behov.

KlimatCenter är ett forum för möten och insikt, där kunskap och erfarenhet delas. Besökarna kan få hjälp med energianalys, åtgärdsförslag, besparingskalkyler samt inspireras av lösningar hämtade från jordens fyra element.

 

Relaterade länkar

Taggar


Dahl är navet i produkt- och informationsflödet mellan 2 000 leverantörer och 38 000 hantverkare. Vi erbjuder ca 120 000 produkter och är Sveriges ledande handelsbolag i vvs-branschen. Runt om i Sverige har vi ett åttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom vvs även mark & va, industri, fastighet, kyla och återförsäljare. Dahl har 1 200 anställda och omsätter drygt 9 miljarder kronor.

Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen har ca 2 500 anställda och omsätter ca 15 miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.

Presskontakt

Lisa Brattmyhr

Lisa Brattmyhr

Presskontakt Chef marknadskommunikation 08-58359673
Göran Dahlin

Göran Dahlin

Presskontakt Vd SGDS Gruppen AB

Relaterade nyheter