Gå direkt till innehåll
Dahl öppnar nytt center i Malmö med specialinriktning på Mark & VA

Pressmeddelande -

Dahl öppnar nytt center i Malmö med specialinriktning på Mark & VA

Som ett komplement till alla 64 Dahlcenter runt om i Sverige, från Ystad i söder till Kiruna i norr, öppnar ett nytt DahlCenter i Malmö. Det blir det första i sitt slag, med specialinriktning på produkter och kompetens inom Mark & VA.

Sortimentet på det nya DahlCentret i Malmö kommer, utöver vatten och avloppsmaterial, att tillgodose övrigt material som anläggningskunder behöver i sitt dagliga arbete. Dessutom kommer butiken att husera ett antal säljare med specialkompetens inom området, för att stötta med såväl produktkunskap som rådgivning och offert.

Det känns bra att bygga möjligheter för att tillgodose kundernas behov av ett lokalt anläggningssortiment, som ju kräver ganska mycket utrymme, säger Tomas Johansson, vd för Dahl Sverige AB. Mark & VA är en av våra divisioner jämte VVS, och naturligtvis försöker vi i den mån vi kan ge utrymme för båda divisionerna på våra DahlCenter. Men i Malmö behöver vi dela oss, främst för att branschen är så expansiv i regionen vilket kräver ett annat butikssortiment, avslutar Tomas Johansson.

Dahl Sverige AB har sitt centrallager i Järfälla, Stockholm, och transporterar därifrån dagligen gods till 1 600 orter i Sverige. Dahl arbetar ständigt på att förädla erbjudandet via olika tjänster och serviceområden, varav logistik är ett.

Givetvis kommer det nya Mark & VA-centret att kunna erbjuda samma tjänster och service som övriga DahlCenter bland annat dagliga expressleveranser med anläggningsprodukter direkt från butiken. Ett annat  uppskattat område är konceptet Packat&Klart som ger kunden möjligheten att beställa produkter ena dagen, för att hämta godset färdigpackat på DahlCenter tidigt på morgonen dagen därpå.

Malmöregionen behöver ett bredare lagerlagt sortiment och det känns bra att nu kunna erbjuda
detta, säger Jan-Olof Barrfeldt, divisionschef för Dahl Mark & VA. Den nya butiken innebär också att vi får möjlighet att erbjuda mertjänster som är direkt länkade till anläggningsbranschens behov, såsom släpvagnar och hyrsvetsar till PEH- svetsning. Utöver det extra breda VA-sortimentet kommer vi
också att erbjuda och demonstrera  ett sortiment av lätta anläggningsmaskiner, redskap och verktyg, avslutar Jan-Olof Barrfeldt.

Alla kundavtal, oavsett bransch och division gäller i butiken så alla kunder hälsas välkomna men butikens sortiment är fokuserat på anläggningsbranschen. Sortiment inom övriga affärsområdens på Dahl sortiment finns dessutom tillgängligt för beställning.

Malmös nya DahlCenter med inriktning på Mark & VA öppnar den 1 december i Fosie på
Agnesfridvägen 185.

Ämnen

Taggar


Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen, med snart 150 års erfarenhet. Runt om i Sverige har vi 64 butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Där bemöter vi våra kunder med kompetens om både produkter och bransch. 
Vi är drygt 1 000 medarbetare som ständigt strävar efter att våra kunder ska uppleva oss som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Detta är också våra tre ledord. I vår affär ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla, med brett sortiment och god kunskap.
Vårt stora supportlager i Järfälla hanterar dagligen transporter till 1600 orter,  både till kunder och butiker. Godset levereras av våra chaufförer som har god lokalkännedom och kör lastbilar med lyftkran på flaket för en smidig leverans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain och vår omsättning uppgår till  5 mdkr.

Välkommen att besöka vår hemsida.

Presskontakt

Lisa Brattmyhr

Lisa Brattmyhr

Presskontakt Chef marknadskommunikation 08-58359673
Göran Dahlin

Göran Dahlin

Presskontakt Vd SGDS Gruppen AB