Följ Dahl Sverige AB

Dahl satsar på rörmokarkalender till förmån för Barncancerfonden

Pressmeddelande   •   Apr 03, 2017 06:00 CEST

Utvalda bidrag till Dahl kommande rörmokarkalender från #dahlkalender på instagram (dahl.se)

När VVS-grossisten Dahl fyller 100 år i Sverige satsar de på att omdefiniera väggkalendern. I en kampanj på sociala medier söker de nu efter bilder på rörmokare som vill vara med i en väggkalender för 2018. Projektet genomförs till förmån för Barncancerfonden.

Sedan Dahls svenska del startades 1917 har det hänt åtskilligt inom rörmokaryrket. På den tiden var det utedass som gällde för majoriteten svenskar, i dag ställer vi väsentligt högre krav på den sanitära miljön både hemma och på jobbet. Därför väljer VVS-grossisten att lyfta just yrkeskategorin rörmokare under sitt jubileumsår.

– Genom kalendern vill vi hylla våra kunder, utan dem vore vi ingenting, säger Lisa Brattmyhr, chef för marknadskommunikationen på Dahl.

Just nu pågår castingarbetet för att få fram de tolv deltagarna till väggkalendern. Via Dahls sidor på Facebook och Instagram och hashtaggen #dahlkalender, kan intresserade rörmokare skicka in sina bilder. Det går också bra att mejla in bilder på kalender@dahl.se.

– Det kommer in en massa bilder redan nu, säger Lisa Brattmyhr, och jag kan säga direkt att det inte kommer bli lätt att välja ut de som ska vara med. Rörmokare är ju ofta lite ormmänniskor när de jobbar – ska man installera en blandare i diskbänken behöver man ju liksom vara både under och ovanpå samtidigt, så många av bilderna vi får in är väldigt kreativa!

Kalendern kommer att kosta 100 kronor, och överskottet från projektet går oavkortat till Barncancerfonden, en organisation som Dahl valt att stötta även tidigare.

Hugade rörmokarmodeller har fram till sista maj på sig att skicka in sina förslag, sedan kommer de tolv utvalda att bli proffsfotograferade till den kommande kalendern.

– Som Sveriges ledande VVS-grossist har vi kontakt med tusentals rörmokare och andra hantverkare runt om i Sverige. Vi är navet mellan kunder och leverantörer, och tillsammans med dem har vår historia skapats i takt med att Sveriges levnadsstandard har utvecklats. Vi är stolta över det och firar i mångt och mycket gemensamt. Många av våra leverantörer bjuder kunderna på fika i våra butiker under hela firandet, avslutar Lisa Brattmyhr.

Läs gärna mer om Dahls 100-årsfirande och aktuella aktiviteter på dahl.se; där kan du också se en liten film om Sveriges sanitära utveckling.

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 000 anställda och omsätter drygt 6 miljarder kronor. Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen omsätter drygt tolv miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.