Gå direkt till innehåll
Dahl Sverige AB drabbades av tisdagens cyberattack
Dahl Sverige AB drabbades av tisdagens cyberattack

Pressmeddelande -

Dahl Sverige AB är utsatt för den cyberattack som drabbat flera bolag i Sverige

Dahl Sverige AB utsattes för den cyberattack som drabbat flera bolag under tisdagen den 27 juni. Attacken har skett mot koncernen Saint-Gobain globalt och it-systemen har fått omfattande skador. I Sverige påverkas bolagen: Dahl, Bevego, Optimera och VVS Centrum.

- Just nu arbetar vi parallellt med Saint-Gobain globalt på en nationell lösning för att få igång alla it-system i Sverige, säger Tomas Johansson, koncernchef för Saint-Gobain Distribution Sverige och fortsätter: Vi siktar på att vara igång med systemen i morgon bitti, avslutar Tomas.

Dahl har 69 butiker runt om i landet, där pågår alla affärer manuellt.

- Personalen i butikerna hanterar alla order manuellt, det blir lite extrajobb men vi upplever att det går bra och är tacksamma för det positiva bemötande vi får från kunderna, säger Göran Dahlin, tillträdande operativ chef på Dahl.

Alla bolagen kommunicerar direkt med sina kunder i olika kanaler och skickar löpande uppdaterad information.

Ämnen

Taggar


Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 000 anställda och omsätter drygt 6 miljarder kronor. Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen omsätter drygt tolv miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.

Presskontakt

Göran Dahlin

Göran Dahlin

Presskontakt Vd SGDS Gruppen AB