Följ Dahl Sverige AB

Dahl Sverige AB förvärvar Knappens Prefab AB

Pressmeddelande   •   Mar 14, 2016 12:00 CET

Dahl Sverige AB breddar verksamheten med ännu ett bolagsförvärv. Det är Knappens Prefab, som är verksamma inom bygg- och VVS-branschen samt marknadsledande inom avloppsgrodor.
”Med detta förvärv kommer vi ytterligare bredda erbjudandet till våra kunder och tillsammans med Knappens kunna ta marknadsandelar inom ett växande segment”, säger Göran Dahlin, marknads- och inköpsdirektör på Dahl Sverige AB.

Knappens kommer att drivas som ett fristående bolag i Dahlgruppen, där bolagen kompletterar och främjar varandras verksamhet.

”Samarbetet med Dahl ger oss möjlighet att lägga i ytterligare en växel i utvecklingen av verksamheten. Vår kompetens tillsammans med Dahls kundrelationer, rikstäckande försäljning och distribution ger oss en mycket stor styrka i marknaden”, säger Jörgen Hylander, vd på Knappens Prefab.

Göran Dahlin fortsätter:
”Vi är mycket imponerade av kompetensen som Jörgen Hylander och hans team byggt i Ljusdal. Nu avser vi att bygga vidare på det och expandera verksamheten i Ljusdal.”

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsföretag inom VVS, Mark & VA, Industri, Kyla och Fastighet. Dahl erbjuder även smarta tjänster och lösningar för prefabricering och logistik.

Knappens Prefab utvecklar och tillverkar produkter för bygg- och VVS-branschen samt övrig industri, för såväl nybyggnationer som ROT-projekt. Knappens Prefab är marknadsledande inom prefabricerade avloppsgrodor och är kända för hög kvalitet, precision, leveranssäkerhet och serviceanda.

För mer information kontakta:

Göran Dahlin, marknads- och inköpsdirektör Dahl Sverige AB,
0727-303 111 goran.dahlin@dahl.se eller
Jörgen Hylander, vd Knappens Prefab AB, 0706-25 34 90, jorgen@knappens.se

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen, med snart 100-årig erfarenhet. Runt om i Sverige har vi 68 butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Där bemöter vi våra kunder med kompetens om både produkter och bransch. 
Vi är drygt 1 000 medarbetare som ständigt strävar efter att våra kunder ska uppleva oss som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Detta är också våra tre ledord. I vår affär ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla, med brett sortiment och god kunskap.
Vårt stora supportlager i Järfälla hanterar dagligen transporter till 1600 orter,  både till kunder och butiker. Godset levereras av våra chaufförer som har god lokalkännedom och kör lastbilar med lyftkran på flaket för en smidig leverans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain och vår omsättning uppgår till drygt  6 mdkr.

Välkommen att besöka vår hemsida.