Följ Dahl Sverige AB

Dahl Sverige AB presenterar framtidens miljövänliga kylsystem under Nordbygg

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2016 06:00 CEST

Ett helt nytt och komplett koncept för kyl- och frysrum presenteras för första gången under Nordbygg i monter A25:18 av Dahl Sverige AB. Med ett kompakt CO2 aggregat i kombination med en 80 bars förångare och smarta komponentlösningar, kan du med unik flexibilitet konstruera miljövänliga och framtidssäkrade kyl- och frysrum.

Systemet använder endast CO2 som köldmedium. Det innebär en konstruktion som helt drivs av koldioxid, ett miljövänligt alternativ till traditionella köldmedier som successivt fasas ut.

Aggregaten, som konstruerats av Panasonic, har effektspann på mellan 1,6 till 14,6 kW kyleffekt. Det ger en 20% högre energieffektivitet jämfört med motsvarande alternativ där R404a används som köldmedium.

Samtliga komponenter, styrsystem och material, inklusive ett brett sortiment av förångare, hittar du hos Dahl som också har ett av marknadens bredaste sortiment inom CO2 – i lager.

Besök monter A25:18 så får du veta mer om Dahl Kyla och hela vårt erbjudande.

Vill du läsa mer om Dahl Kyla? Välkommen att besöka oss på webbplatsen:

http://www.dahl.se/store/dahl/verksamhetsomraden/kyla

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen, med snart 100-årig erfarenhet. Runt om i Sverige har vi 69 butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Där bemöter vi våra kunder med kompetens om både produkter och bransch. 
Vi är drygt 1 000 medarbetare som ständigt strävar efter att våra kunder ska uppleva oss som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Detta är också våra tre ledord. I vår affär ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla, med brett sortiment och god kunskap.
Vårt stora supportlager i Järfälla hanterar dagligen transporter till 1600 orter,  både till kunder och butiker. Godset levereras av våra chaufförer som har god lokalkännedom och kör lastbilar med lyftkran på flaket för en smidig leverans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain och vår omsättning uppgår till drygt  6 mdkr.

Välkommen att besöka vår hemsida.