Följ Dahl Sverige AB

Dahl Sverige AB vill härmed förtydliga pressmeddelande från idag, 22 juni klockan 9.00, om organisationsförändringar i Dahl Sverige AB och Saint-Gobain Distribution Sverige.

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2017 15:37 CEST

Dahl Sverige AB

Tomas Johansson, har i mer än tio år varit ansvarig för alla bolagen inom Saint-Gobain Distribution i Sverige, som vd för koncernmodern Dahl och styrelseordförande för de övriga bolagen. Det är alltså inte fråga om ett nytt uppdrag. Alla bolagen har under de senaste tio åren haft en enastående utveckling och totalt omsätter bolagen drygt 12 miljarder kronor.

Uppdraget som koncernchef kräver i dag ett större engagemang. Tidpunkten för Tomas har nu kommit att släppa det operativa ledarskapet för Dahl och heltid ägna sig åt sin roll som koncernchef, varpå Göran Dahlin tar vid som operativ chef för Dahl från den 14 augusti 2017.

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 000 anställda och omsätter drygt 6 miljarder kronor. Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen omsätter drygt tolv miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.