Följ Dahl Sverige AB

Dahl tecknar avtal med Panasonic inom komfortkyla

Pressmeddelande   •   Feb 26, 2015 11:53 CET

Dahl Sverige AB har tecknat ett långsiktigt avtal med Panasonic Nordic, inom segmentet kyla. Avtlalet gäller distribution av produkter för komfortkyla och gör Dahls breda kylsortiment komplett.

 – Vi är mycket glada över samarbetet med Panasonic, då de kompletterar vår verksamhet precis där det behövs, säger Mathias Lindh, produktchef på Dahl Kyla.

Dahl har sedan tidigare ett mycket brett kylsortiment, inom CO2, kommersiell kyla och teknikkyla.
Det som saknats är ett större sortiment för komfortkyla. Mathias Lindh förklarar:
  – Panasonic har hela bredden på produkter inom just komfortkyla, från små kylsplit för serverrum till VRF-system för samtidig kylning och värmedrift. Genom det nya avtalet kan vi erbjuda våra kunder ett både brett och konkurrenskraftigt sortiment, som komplement till vätskekylarna från RC.
Att Panasonics produkter ligger i framkant inom produktutveckling och kvalitet, är helt i linje med Dahls egna mål.

– Vi fortsätter att växa och vill ständigt utveckla vårt sortiment i samarbete med våra kunder. Tack vare det nya avtalet är vi nu komplett rustade inom kyla – något vi vet att de efterfrågat.

Det nya sortimentet från Panasonic täcker allt från året runt-kylning med 2 kW små splitaggregat till större VRF-system på 135 kW samt Condensing Units med 0–10 VDC-reglering.

– De flesta produkterna kommer att vara tillgängliga dagen efter beställning, avslutar Mathias Lindh, som också utlovar 5 års full kompressorgaranti på alla Panasonics produkter.

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen, med snart 150 års erfarenhet. Runt om i Sverige har vi ett 60-tal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Där bemöter vi våra kunder med kompetens om både produkter och bransch. 
Vi är drygt 1 000 medarbetare som ständigt strävar efter att våra kunder ska uppleva oss som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Detta är också våra tre ledord. I vår affär ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla, med brett sortiment och god kunskap.
Vårt stora supportlager i Järfälla hanterar dagligen transporter till 1600 orter,  både till kunder och butiker. Godset levereras av våra chaufförer som har god lokalkännedom och kör lastbilar med lyftkran på flaket för en smidig leverans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain och vår omsättning uppgår till  5 mdkr.

Välkommen att besöka vår hemsida.