Följ Dahl Sverige AB

​Dahl välkomnar Erik Sundström till tjänsten som kategori- och inköpsdirektör.

Pressmeddelande   •   Okt 04, 2019 05:54 CEST

Erik Sundström blir ny kategori- och inköpsdirektör på handelsbolaget Dahl

Dahls nya kategori- och inköpsdirektör Erik Sundström har en bred erfarenhet av sälj- och marknadsutveckling med sig i bagaget. Erik kommer närmast från SSAB Services, en global verksamhet där Erik ansvarade för implementering av affärsstrategier och den globala säljutvecklingen.

Dessförinnan arbetade Erik på Seco Tools där han haft flera tjänster och bland annat hunnit med att bo och verka i Kina under några år.

– Dahl är ett spännande företag och jag ser fram emot att ta mig an uppgiften, säger Erik och fortsätter: produkt och marknadsfrågor ligger mig varmt om hjärtat och det ska bli kul att ge mig in i en så väletablerad och snabbrörlig bransch som vvs är.

Göran Dahlin, vd för Dahl Sverige AB välkomnar Erik till sitt team och tillägger: Eriks erfarenheter kommer att tillföra mycket till vår kategoriorganisation som står inför en spännande utveckling. Vi har många planer som nu kommer att förverkligas med Erik vid rodret.

Erik har en civilingenjörsexamen från Uppsala universitet, är bosatt på Ekerö tillsammans med hustru och en son på 1 år. 

Dahl är navet i produkt- och informationsflödet mellan 2 000 leverantörer och 37 000 hantverkare. Vi erbjuder ca 120 000 produkter och är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett åttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 200 anställda och omsätter drygt 8 miljarder kronor.

Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen har ca 2 500 anställda och omsätter ca 14 miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.