Följ Dahl Sverige AB

Dahl välkomnar Henrik Peitz till tjänsten som logistikdirektör.

Pressmeddelande   •   Apr 05, 2012 11:00 CEST

Henrik Peitz, 39 år, tar över tjänsten som logistikdirektör efter Olle Carls som lämnar Dahl efter sju år i företaget. Henrik har närmast arbetat som managementkonsult, nationellt och internationellt, och med försäljning av logistiklösningar. Det var i den senare rollen han kom i kontakt med Dahl där han redan arbetat i sex år som konsult för att utveckla Supply Chain inom Saint-Gobain Sverige dit Dahl tillhör. Framför allt har Henrik varit involverad i att utveckla och installera ett Mini-Load-system, som haft god effekt på leveranssäkerheten och verksamhetens möjlighet att växa. 

– Henriks breda erfarenhet av logistik i kombination med försäljning gör honom till en spännande resurs. Vi ser fram emot att arbeta med honom i vår ledningsgrupp samt i det alltmer komplexa logistikarbetet, säger Tomas Johansson, vd för Dahl Sverige AB. 

– Med Dahls uttalade strategi och de aktiviteter som är på gång, känns det tryggt att axla ansvaret. Jag ser med tillförsikt fram emot att arbeta i ett företag som känns så engagerat, fortsätter Henrik Peitz. 

Henrik är civilingenjör inom produktion och logistik, examinerad från Lunds Tekniska Högskola. Den 10 april tillträder han sin nya tjänst

För mer information, kontakta

Tomas Johansson, VD Dahl Sverige

Dahl Sverige AB, Box 67, 177 22 Järfälla

Telefon: 08-583 595 00

E-post: tomas.johansson@dahl.se

 

Om Dahl

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsföretag inom VVS, mark & VA, industri, kyla och fastighetsförnödenheter. Dahl har 64 yrkesbutiker i Sverige, dessa kallas DahlCenter. Företaget har ett supportlager i Kallhäll i Stockholm, som garanterar förstklassig och kostnadseffektiv logistik. Företagets varor transporteras till kunderna i egna bilar med lyftkran på flaket och av chaufförer med stor lokal kännedom. Dahls personal har lång erfarenhet och bred kunskap om både produkter och branschen.

Dahl Sveriges omsättning uppgår till ca 5 Mdr och antalet anställda är drygt 1 000. Sedan 2004 ägs Dahl av den franska industrikoncernen Saint-Gobain.

Bifogade filer

PDF-dokument