Följ Dahl Sverige AB

​Flödesmätning – nytt expertområde inom Dahl

Pressmeddelande   •   Mar 27, 2018 07:00 CEST

Flödesmätning, nytt specialistområde på Dahl Mark & VA. Kontakta gruppen på: flodesmatning@dahl.se

Att omvandla flöden som spillvatten, avloppsvatten och färskvatten till en avläsningsbar enhet direkt på mätningsplatsen är ingen enkel match. Just därför erbjuder Dahl Sverige AB nu en expertgrupp i ämnet, för kunder inom fastighet, VVS, VA och industri.

Att mäta flöden är lika aktuellt inom alla verksamhetsområden. Det är bara flödet och förutsättningarna som ändras, och där kräver varje område sin speciella lösning.

Flödesmätning är alltmer en del av energi- eller effektberäkningar. Ofta är även den installerade utrustningen sammankopplad med någon form av registrerande utrustning.

– Som Sveriges ledande handelsbolag inom VVS och VA jobbar vi med mängder av leverantörer. Därför kan vi erbjuda den bästa lösningen för varje behov, säger Anders Schirell, marknadschef för Dahl Mark & VA där den nya expertavdelningen finns.

Han berättar vidare att det finns många olika mätmetoder och att de mätinstrument som används påverkar noggrannheten på de mätvärden som erhålls. Därför är det viktigt att redan i planeringsstadiet definiera behov, likaså att utvärdera möjliga lösningar och system.

– Tack vare vår stora bredd på såväl mätutrustning som viktig kringutrustning, har vi på Dahl unika förutsättningar att tillhandahålla helhetslösningar och färdiga koncept för de mest skiftande mätuppdrag hos våra kunder. Det är här expertgruppen kommer in för att ge råd, planera systemet samt utforma lämplig lösning och funktion, avslutar Anders Schirell.

Expertgruppen finns tillgänglig över hela Sverige och nås på följande e-postadress: flodesmatning@dahl.se

Dahl är navet i produkt- och informationsflödet mellan 2 000 leverantörer och 35 000 hantverkare. Vi har ca 140 000 produkter och är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 200 anställda och omsätter 7 miljarder kronor.

Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen omsätter drygt 12 miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.