Gå direkt till innehåll
Fredrik Kjellgren ny ekonomidirektör på Dahl Sverige AB

Pressmeddelande -

Fredrik Kjellgren ny ekonomidirektör på Dahl Sverige AB

Dahl Sverige AB välkomnar Fredrik Kjellgren till tjänsten som ny ekonomidirektör. Han
kommer närmast från Arrow Electronics och är civilekonom med bred erfarenhet. 
Fredrik Kjellgren, 44 år, axlar rollen som ekonomidirektör efter Monika Frosteman som lämnat företaget till förmån för Electroskandia.

Närmast kommer Fredrik från Arrow Electronics, där han jobbat som finansdirektör för norra Europa sedan 2008. Han är civilekonom med erfarenhet från detaljhandel, snabbrörliga konsumentvaror och distribution från företag som Vin & Sprit, Twilfit och Lindex.

– Ekonomidirektören utgör en viktig resurs för företaget, säger Tomas Johansson, vd för Dahl Sverige AB. Fredriks breda erfarenhet av olika uppdrag, i kombination med försäljning och distribution, gör honom till en spännande resurs. Vi är glada att kunna välkomna honom både till vårt företag och vår ledningsgrupp.

Fredrik Kjellgren själv ser fram emot arbetet som både spännande och utmanande:
– Handelsbolagen får en allt viktigare funktion i värdekedjan, och Dahl har många spännande initiativ på gång. Det gäller förutom VVS, VA och logistik flera affärsområden, såsom Kyla, Industri och Fastighet.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an uppgiften, avslutar Fredrik, som startar sin tjänst den 1 oktober.

Ämnen

Taggar


Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen, med snart 150 års erfarenhet. Runt om i Sverige har vi 65 butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Där bemöter vi våra kunder med kompetens om både produkter och bransch. 
Vi är drygt 1 000 medarbetare som ständigt strävar efter att våra kunder ska uppleva oss som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Detta är också våra tre ledord. I vår affär ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla, med brett sortiment och god kunskap.
Vårt stora supportlager i Järfälla hanterar dagligen transporter till 1600 orter,  både till kunder och butiker. Godset levereras av våra chaufförer som har god lokalkännedom och kör lastbilar med lyftkran på flaket för en smidig leverans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain och vår omsättning uppgår till  5 mdkr.

Välkommen att besöka vår hemsida.

Presskontakt

Lisa Brattmyhr

Lisa Brattmyhr

Presskontakt Chef marknadskommunikation 08-58359673
Göran Dahlin

Göran Dahlin

Presskontakt Vd SGDS Gruppen AB