Gå direkt till innehåll
Geoteknik - nytt expertområde för Dahl Sverige AB
Geoteknik - nytt expertområde för Dahl Sverige AB

Pressmeddelande -

Geoteknik – nytt expertområde inom Dahl Sverige AB

Som Sveriges ledande handelsbolag erbjuder Dahl nu ännu ett expertområde – geoteknik. Det är divisionen Mark & VA som kompletterar sitt utbud med bredare produktutbud och personlig rådgivning från experter inom området geoteknik. En tjänst som efterfrågats av många inom byggnation.

 ­–Det gläder oss mycket att kunna möta marknadens behov inom geoteknik, säger Jan-Olof Barrfeldt, Divisionschef Mark & VA på Dahl Sverige AB. Som experter inom Mark & VA har vi många kunder som arbetar med byggnation, såväl vägar som broar och byggnader. Genom att även erbjuda specialkompetens, kan vi nu göra utbudet komplett.

Med den nya avdelningen Geoteknik vill Dahl dela med sig av kunskaper om de tekniska egenskaperna hos jord och berg. Det handlar om förstärkningar av marken för att undvika framtida problem som sättningar, skred eller ras. Här står experterna till tjänst med beräkningar av bärighet och stabilitet. De bistår även vid installationer av tätskikt och ger råd inför projektering, dimensionering och montering av rörbroar.
– Genom att vara med redan på planeringsstadiet kan vi förebygga överraskningar och säkerställa ett ännu bättre resultat, fortsätter Jan-Olof Barrfeldt.

Expertgruppen inom Geoteknik består av fyra medarbetare med mångårig erfarenhet. Utöver rådgivning erbjuds även ett komplett produktutbud, med bland annat geomembran, jordförstärknings­produkter och gabioner.
– Vår målsättning är kort sagt att finnas till hands genom hela processen, från projektering till färdig produkt, avslutar Jan-Olof Barrfeldt. Något som inte bara sparar tid och pengar utan också är en fördel för miljön.

Välkommen att kontakta avdelningens kontaktpersoner eller geoteknik@dahl.se

Ämnen

Taggar


Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen, med snart 100-årig erfarenhet. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Där bemöter vi våra kunder med kompetens om både produkter och bransch. 
Vi är drygt 1 000 medarbetare som ständigt strävar efter att våra kunder ska uppleva oss som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Detta är också våra tre ledord. I vår affär ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla, med brett sortiment och god kunskap. Vårt stora supportlager i Järfälla hanterar dagligen transporter till 1600 orter,  både till kunder och butiker. Godset levereras av våra chaufförer som har god lokalkännedom och kör lastbilar med lyftkran på flaket för en smidig leverans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris, och vår omsättning uppgår till ca 6 mdkr.

Välkommen att besöka vår hemsida.

Presskontakt

Per-Erik Nybacka

Per-Erik Nybacka

Affärsområdeschef Geoteknik Dahl Mark & VA Geoteknik 08-59004654
Magnus Johansson

Magnus Johansson

Prefab Projektledning Mark & VA Geoteknik 0470-775434
Roger Martinsson

Roger Martinsson

Säljledare Mark & VA Geoteknik 036-551653