Följ Dahl Sverige AB

Geoteknik på Dahl – ett affärsområde som försätter berg

Pressmeddelande   •   Maj 02, 2017 06:00 CEST

Dahl centrallager i Järfälla expanderar med ett omfattande sortiment av geoteknik.

Utvecklingen av det nya affärsområdet geoteknik fortsätter för fullt inom divisionen Mark & VA på Dahl Sverige AB. Dahl har 100 års erfarenhet av distribution och logistik, erfarenheter som nu bygger upp samma tillgänglighet, tillförlitlighet och kompetens för affärsområdet geoteknik.

– Vi har satsat rejält, först på en kompetent organisation och nu på att bygga upp ett komplett sortiment, säger Per-Erik Nybacka, som är affärsområdeschef med 20-årig kompetens från branschen och en specialkompetens inom geosynteter. Han fortsätter:

– I dag finns ett omfattande utbud lagerlagt såsom geonät, armeringsnät, dräneringsdukar, skyddsgeotextiler och membraner. Sortimentet är noga utvalt och unikt för den svenska marknaden.

Det är snart ett år sedan Dahl beslutade att utveckla affärsområdet geoteknik som redan tagit fart.

– Intresset för att utveckla ett affärsområde inom geoteknik har vuxit under de senaste åren och precis som inom andra affärer sätter vi kompetens högt upp på listan, säger Jan-Olof Barrfeldt, divisionschef för Dahl Mark & VA. I samband med att både Per-Erik Nybacka och Carl, geotekniker på Dahl, accepterade initiativet blev det full fart. I dag har vi byggt upp en fullt fungerande affär med hög kompetens och ett brett produktsortiment.

Nästa steg i utvecklingen av geoteknik på Dahl är rörbroar. Man har redan ett stort antal broar projekterade, beställda och på väg för leverans. Önskar du kontakt med affärsområde geoteknik är
du välkommen att kontakta geoteknik@dahl.se.

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 000 anställda och omsätter drygt sex miljarder kronor. Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen omsätter drygt tolv miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.