Följ Dahl Sverige AB

​Göran Dahlin tar över ledarskapet för Saint-Gobains distributionsverksamhet i Sverige när Tomas Johansson lämnar över för att bli styrelseledamot på heltid

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2019 10:00 CEST

En av 75 butiker, DahlCenter i Södertälje, en sametablering med dotterbolaget Bevego.

Göran Dahlin är sedan 2017 ansvarig för Dahl Sverige AB som COO, nu blir han formellt vd för Dahl och blir även styrelseordförande för de andra distributionsverksamheterna inom Saint-Gobain i Sverige: Optimera, Bevego, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel. Göran Dahlin tar över från och med 1 juli i år.

Tomas Johansson har sedan tidigare styrelseuppdrag i riskkapitalbolaget Segulahs portföljbolag, och det engagemanget kommer han nu att utöka. Tomas Johansson arbetar kvar i Saint-Gobain året ut.

– Det är med stor ödmjukhet och entusiasm som jag tar över detta uppdrag efter Tomas. Tomas track record är fantastiskt starkt och alla bolag i gruppen mår mycket bra. Vi har en väldigt bra situation där vi arbetar med snabb utveckling från en stark plattform, säger Göran Dahlin.

– Att gå vidare till en mer styrelseorienterad arbetsvardag känns som en naturlig och spännande utveckling för mig. Samtidigt kommer jag att sakna kollegorna i koncernen väldigt mycket. Därför känns det extra skönt att successionen löser sig så bra. Göran har arbetat nära mig i närmare tio år och han är perfekt för den här rollen. Göran har starka meriter från sina år i Dahl, först som marknadsdirektör och sedan COO, där han har lett sina olika organisationer i snabb utveckling till utomordentligt starka resultat, säger Tomas Johansson.

Saint-Gobains distributionsverksamheter i Sverige omsätter drygt 14 miljarder kronor, har cirka 160 butiker över hela Sverige och 2 500 anställda.

Dahl är navet i produkt- och informationsflödet mellan 2 000 leverantörer och 37 000 hantverkare. Vi erbjuder ca 120 000 produkter och är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 200 anställda och omsätter drygt 8 miljarder kronor.

Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen har ca 2 500 anställda och omsätter ca 14 miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.