Följ Dahl Sverige AB

Organisationsförändringar i Dahl Sverige AB. Tomas Johansson fördjupar sitt engagemang som koncernchef för Saint-Gobain Distribution i Sverige

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2017 08:50 CEST

Dahl, Sveriges ledande vvs-grossist med ett 70-tal butiker i Sverige.

Saint-Gobain Distribution i Sverige består av Dahl Sverige AB, VVS Centrum i Skandinavien AB, Knappens Prefab AB, Bevego Byggplåt & Ventilation AB, Optimera Svenska AB, Kakelspecialisten i Stockholm AB och Konradssons Kakel AB. Koncernen har utvecklats väldigt starkt de senaste åren och har omfattande utvecklingsplaner.

För att stötta bolagen i kommande utveckling tar Tomas Johansson ett större grepp över koncernen i sitt uppdrag som koncernchef för Saint-Gobain Distribution i Sverige.

Göran Dahlin, marknads- och inköpsdirektör för Dahl samt vd för VVS Centrum, tar över ledarskapet för Dahl som operativ chef.

Daniel Bik blir ny marknads- och inköpsdirektör för Dahl.

- Vår svenska del av koncernen har haft en stark utveckling de senaste åren och jag ser fram emot att nu få möjlighet att fördjupa mitt engagemang i alla bolag, säger Tomas Johansson och fortsätter: Koncernen täcker många olika skrån inom byggbranschen och alla bolagen står inför en mycket spännande framtid.

- Efter sju år inom Dahl ser jag fram emot möjligheten att axla ansvaret för Dahl. Vi har en bevisat god strategi och vi kommer att arbete vidare i full fart på inslagen väg, säger Göran Dahlin.

Den nya organisationen träder i kraft måndag 14 augusti 2017.

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 000 anställda och omsätter drygt 6 miljarder kronor. Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen omsätter drygt tolv miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.