Gå direkt till innehåll
Saint-Gobain fyller 350 år – de svenska bolagen inom Building Distribution firar med en länk till framtid och hopp

Pressmeddelande -

Saint-Gobain fyller 350 år – de svenska bolagen inom Building Distribution firar med en länk till framtid och hopp

Glas till slottet i Versailles, det var så det började för Saint-Gobain, världens ledande byggkoncern. Den 15 oktober fyller de 350 år, och deras svenska bolag firar med ett  glasklart val – att stötta hjälporganisationer, för framtid och hopp.

Från och med maj 2004 ingår företagen Dahl, Bevego, Optimera, Konradssons Kakel, Kakelspecialisten och VVS Centrum i Saint-Gobain, i den svenska grenen av koncernens division Building Distribution.

Den svenska jubileumsgåvan till anställda symboliseras genom armband som man får genom att stötta olika hjälporganisationer – en länk till framtid och hopp.

 – Vi har valt att stötta SOS Barnbyar, Ung Cancer och kampanjen I SAY NO DRUGS,
berättar Tomas Johansson, vd på Dahl Sverige AB och för den svenska delen av Building Distribution. Det var ett naturligt val för oss, i linje med koncernens grundvärdering: att värna om en hållbar livsmiljö, för både klimat och människor.

Grundvärderingen kallas ”Sustainable habitat” och genomsyrar all verksamhet hos Saint-Gobain, i alla bolag och hos all personal. Den kan på svenska översättas till ”hållbar livsmiljö” och handlar om att kombinera sunda värderingar, både inom produktval och livsfilosofi. Koncernen arbetar också, sedan 2003, med FN:s Global Impact, tio internationella principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrättsliga frågor, miljö och korruption.

– Vi är mycket stolta över att arbeta för en hållbar livsmiljö tillsammans med Saint-Gobain, säger Tomas Johansson. Tillsammans gör vi skillnad!

Under året har Saint-Gobain också firat jubileet genom en utställning, som har flyttats mellan flera kontinenter: Nord- och Sydamerika, Asien och Europa. Där har besökarna, genom fyra byggnader, fått uppleva förnimmelsen av framtida byggkonstruktioner.

Saint-Gobain kan se tillbaka på en effektiv företagsutveckling under 350 år: från leverantör av spegelglas till slottet i Versailles till en koncern med mer än 1 000 företag i ett sextiotal länder. I dag är Saint-Gobain världsledande inom byggmarknaden med design, tillverkning och distribution samt innovativa lösningar på byggmaterial och energieffektivitet.

Läs mer om jubiléet på: https://www.saint-gobain.com/fr

Ämnen

Taggar


Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen, med snart 100-årig erfarenhet. Runt om i Sverige har vi 65 butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Där bemöter vi våra kunder med kompetens om både produkter och bransch. 
Vi är drygt 1 000 medarbetare som ständigt strävar efter att våra kunder ska uppleva oss som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Detta är också våra tre ledord. I vår affär ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla, med brett sortiment och god kunskap.
Vårt stora supportlager i Järfälla hanterar dagligen transporter till 1600 orter,  både till kunder och butiker. Godset levereras av våra chaufförer som har god lokalkännedom och kör lastbilar med lyftkran på flaket för en smidig leverans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain och vår omsättning uppgår till drygt   5 mdkr.

Välkommen att besöka vår hemsida.

Presskontakt

Lisa Brattmyhr

Lisa Brattmyhr

Presskontakt Chef marknadskommunikation 08-58359673
Göran Dahlin

Göran Dahlin

Presskontakt Vd SGDS Gruppen AB