Följ Dahl Sverige AB

Verksamheten är åter i drift hos Dahl Sverige AB efter cyberattacken

Pressmeddelande   •   Jul 03, 2017 06:00 CEST

Verksamheten är åter i full drift hos Dahl Sverige AB efter cyberattacken den 27 juni

Efter cyberattacken som drabbade Dahl Sverige AB och flera andra bolag den 27 juni, är nu verksamheten åter i full drift. Attacken hade mycket kraftig påverkan på samtliga it-system. Företaget har ändå haft aktivitet i de 69 butikerna där personalen registrerat order manuellt med papper och penna.

I fredags kväll kunde de flesta system startas upp och under helgen har företaget bedrivit full verksamhet både i säljkåren och på lagret för att registrera och distribuera order. Alla butiker har fått påfyllnad och de allra flesta kunder får sina inneliggande order i dag måndag 3 juli. Nu är det full drift på alla enheter.

-Det har varit väldigt intensiva dagar, säger Tomas Johansson, koncernchef för Saint-Gobain Distribution Sverige och fortsätter: Flera bolag i koncernen, både globalt och i Sverige, drabbades av attacken som medfört omfattande driftsstörningar hos oss men även hos kunder och leverantörer, avslutar Tomas Johansson.

-Det känns bra att vi så snabbt kunde mobilisera all personal. De har verkligen visat ett fantastiskt engagemang både för företaget och för våra kunder, säger Göran Dahlin tillträdande operativ chef och fortsätter: Vi är också oerhört tacksamma för allt stöd vi känt under dessa dagar av kunder och leverantörer, avslutar Göran.

Dahl Sverige AB är Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Runt om i Sverige har vi ett sjuttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Dahl har 1 000 anställda och omsätter drygt 6 miljarder kronor. Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, VVS Centrum, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen omsätter drygt tolv miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.