Gå direkt till innehåll
Division Dahl vs, som är en av SGDS Gruppens största områden, får ny ledning med Fredrik Carlsson som divisionschef.
Division Dahl vs, som är en av SGDS Gruppens största områden, får ny ledning med Fredrik Carlsson som divisionschef.

Pressmeddelande -

Fredrik Carlsson – ny på posten som divisionschef för Dahl vs inom SGDS Gruppen

Division Dahl vs, som är en av SGDS Gruppens största områden, får ny ledning. Det är Fredrik Carlsson som tillträder rollen som divisionschef, väl rustad för tjänsten med bland annat historik inom branschen.

Fredrik Carlsson tar över uppdraget från Daniel Bik, som nyligen lämnade posten för att leda SGDS Gruppens division bygg som CEO för Optimera.

Fredrik Carlsson har en master of science från Luleå universitet och kommer närmast från Omexom, där han under fyra år arbetat som CEO. Innan dess var han CEO på finska Infratek.

Division vs är ett av SGDS Gruppens största ben, verksamheten omfattar såväl produkter som tjänster och riktar sig till professionella installatörer över hela landet.

– Det ska bli väldigt kul att få leda denna expansiva division in i framtiden tillsammans med SGDS Gruppen, säger Fredrik Carlsson och fortsätter: Med ett förflutet inom branschen och har jag många gånger reflekterat över Dahls framgångsresa, inte minst gällande tjänster och digital expansion – här har man verkligen kunden i centrum.

Fredrik Carlsson började sin tjänst den 1 september, ingår i ledningsgruppen för SGDS Gruppen AB och är stationerad i Bromma.

Ämnen

Kategorier


Dahl är navet i produkt- och informationsflödet mellan 2 000 leverantörer och 38 000 hantverkare. Vi erbjuder ca 120 000 produkter och är Sveriges ledande handelsbolag i vvs-branschen. Runt om i Sverige har vi ett åttiotal butiker, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

I affären ingår förutom vvs även mark & va, industri, fastighet, kyla och återförsäljare. Dahl har 1 200 anställda och omsätter drygt 9 miljarder kronor.

Tillsammans med dotterbolagen Bevego, Optimera, Konradssons Kakel och Kakelspecialisten erbjuds varor och tjänster också inom bygg, anläggning och förvaltning. Företagen har ca 2 500 anställda och omsätter ca 15 miljarder kronor tillsammans.

Dahl ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain, börsnoterad i Paris.

Välkommen att besöka vår hemsida.

Kontakter

Fredrik Carlsson

Fredrik Carlsson

Divisionschef Dahl vs, SGDS Gruppen AB Sverige +46 72 202 47 15

Relaterat innehåll